Планшетний комп’ютер iPad продажі якого почалися в суботу, незважаючи на деякі проблеми, все-таки має кілька цікавих особливостей і переваг, одна з яких — мобільні ігри.

До його появи геймери, які не бажають бути обтяженими якимись просторовими і тимчасовими рамками, могли піти двома шляхами. Перший з них — портативні ігрові консолі, такі, як Sony PSP або Nintendo DS. Другий — наворочений ноутбук, який забезпечує високу продуктивність, але сильно обмежує мобільність з-за своїх розмірів.

Раніше деякі зміни в індустрію мобільних ігор привніс iPhone, тепер те ж саме може зробити і iPad. Досить великий сенсорний екран, потужний процесор, акселерометр та підтримка бездротового доступу в мережу можуть зробити з нього цілком гідного конкурента вже існуючим портативним ігровим рішенням.

В App Store для iPad вже знаходиться деяка кількість ігор. Команда дослідників вирішила вивчити це питання детальніше і знайшла близько 20 ігор, які є і для iPad, і для iPhone. Всі вони являють собою ігри для iPhone, які без проблем працюють і на планшетнику, адаптовані під його роздільну здатність екрана. Деякі з них мають трохи більш високу деталізацію, але в цілому вони практично не відрізняються.

3dnews

  1. Ігри Gameloft надзвичайно популярні на iPhone
  2. Command & Conquer Red Alert приходить на iPhone
  3. The Oddbox – перевидання ігор з серії Oddworld
  4. Десять кращих ігор для PlayStation 3
  5. Grand Theft Auto IV не ввійшла в десятку самих продаваних ігор у вересні