Фінська Rovio Entertainment «зробила касу» на всім відомій грі Angry Birds, проте в компанії, судячи з усього, усвідомили, що нескінченно на злих птахах і зелених свинках виїжджати не вийде і слід спробувати щось зовсім нове. Сьогодні компанія презентувала свій новий ігровий проект під назвою Amazing Alex. Вперше інформація про розробку «Дивного Алекса» з’явилася ще близько двох місяців тому, але тоді стало відомо лише про факт роботи Rovio над новою грою.

Rovio випустила нову гру Amazing Alex

Сьогодні компанія офіційно презентувала іграшку для пристроїв на базі iOS і Android. Чесно кажучи, сама Rovio не створювала гру з нуля, а продовжила проект раніше купленої Mysery Coconut і Snappy Touch. Спочатку створена гра називалася Caysey’s Contraptions, тоді як нинішня Amazing Alex — це вже маркетинг Rovio.

У новій грі любителі Angry Birds без сумніву побачать нотки першого творіння Rovio, так як гра теж побудована на геометрії, зіткненні об’єктів, складних і не дуже принципів взаємодії об’єктів. Звичайно, все це одягнене в іншу оболонку та інший бекграунд.

Всього розробники запропонували геймерам майже сотню різних рівнів, де ті можуть відточувати свою майстерність. Крім того, геймери можуть будувати власні перешкоди в грі і обмінюватися створеними рівнями один з одним.

В Rovio зазначають, що поки Amazing Alex доступна тільки для iOS і Android, тоді як версія для Windows Phone, Mac і ПК з’явиться пізніше.

via