Через вісім років очікування шанувальники пригодницької серії The Longest Journey отримали вступну главу третьої гри — Dreamfall Chapters: The Longest Journey. Перший з п’яти запланованих епізодів, що отримав назву Reborn, вже можна придбати у версії для комп’ютерів під керуванням Windows, Linux і Mac OS.

Реліз епізоду відбувся на кілька годин пізніше запланованого терміну. В останній момент у грі, яка до прем’єри перебувала в закритому тестуванні, виявилися критичні баги, і розробники вирішили негайно їх усунути.

Вийшов перший епізод Dreamfall Chapters: The Longest Journey

Сезонний абонемент, що відкриває доступ до вступної частини і гарантує отримання всіх інших, можна купити в сервісі цифрової дистрибуції Steam. Також він продається в магазині GOG — там пропонується тільки спеціальне видання, зате зі стартовою 15-відсотковою знижкою. Найближчим часом гра стане доступна ще і в Humble Store.

Перший епізод Dreamfall Chapters: The Longest Journey

До складу спеціального видання входять альбом з ілюстраціями Reborn: The Art of Dreamfall Chapters Book One, два оповідання у всесвіті The Longest Journey в PDF-форматі, саундтрек, цифрова туристична карта Європоля, сім фонів для робочого столу і п’ять аватарів. Варто звернути увагу, що виходу саундтрека і появи деяких інших бонусів доведеться почекати.

Dreamfall: Chapters — пряме продовження історії, розказаної в Dreamfall: The Longest Journey 2006 року випуску. Не давши можливості злочинцям поневолити населення футуристичного світу Старка і його фентезійній протилежності Аркадії, Зої Кастільо, яку в фіналі попередньої гри зрадницьки занурили в кому, повинна знайти новий сенс існування.

Епізод Dreamfall Chapters: The Longest Journey

У першому епізоді, що включає пролог, два розділи і інтерлюдії, дівчині належить звільнитися з «Світу Снів» і дістатися до мегаполісу Європоля. Їй потрібно допомогти другому протагоністу, Кіану Альване, який в цей час знаходиться в темниці Аркадії, уникнути смертної кари за державну зраду.

Розробка Dreamfall Chapters могла стартувати ще в 2007 році — до того моменту розробники вже дописали сценарій і отримали грант від Норвезького інституту кіно (NFI). Однак вся команда розробників, включаючи Рагнара Тьорнквіста (Ragnar Tørnquist), була перекинута на MMO-проект The Secret World. Повернутися до продовження The Longest Journey вони змогли тільки в 2012 році.

Реліз Dreamfall Chapters: The Longest Journey

Заснована Тьорнквістом студія Red Thread Games викупила у Funcom права на гру і зібрала на Kickstarter більше 1,5 млн доларів, а решту фінансування отримала через пожертвування на офіційному сайті та у вигляді нового гранту від NFI. В квітня 2013 року гра зібрала потрібну кількість голосів у Steam Greenlight, що полегшило розробникам випуск гри в сервісі Valve.

Також в планах випустити Dreamfall Chapters на PlayStation 4, але дату релізу розробники поки назвати не готові. Реліз на інших консолях і мобільних пристроях під великим питанням — поки, що студія націлюється виключно на нову систему Sony. Терміни виходу решти епізодів також не уточнюються. Але, щоб не гаяти час, якщо ти плануєш придбати велосипед з мотор-колесом, то дізнайся останні новини про електровелосипеди, які зможуть допомогти тобі. Дійсно, корисний ресурс для шанувальників електричного транспорту.

via

Теґи: , , , , , , , , , ,