Восени минулого року Ubisoft анонсувала нову гру у всесвіті Assassin’s Creed з підзаголовком Pirates. У той час французький видавець ясно дав зрозуміти, що новинка розроблена з прицілом на мобільні платформи і не варто чекати її виходу на PC і консолях. Однак, схоже, Ubisoft трохи підкоригувала свої плани і вирішила випустити безкоштовну браузерну версію гри Assassin’s Creed: Pirates.

Internet Explorer і Ubisoft створили браузерну версію Assassin's Creed: Pirates

Починаючи з недавнього часу, всі хто бажає можуть зануритися у всесвіт Assassin’s Creed за допомогою інтернет-браузера. На жаль, браузерна версія сильно урізана в порівнянні з оригіналом. Доступні тільки гонки на кораблі по заданому маршруту. При цьому керувати судном можна як за допомогою звичних маніпуляторів — клавіатури і миші, так і за допомогою сенсорного екрана. Крім того, користувачам надана можливість он-лайн змінювати погодні умови. Меню налаштувань завжди знаходиться на відстані одного кліка у верхньому лівому куті екрану.

Варто відзначити, що браузерну версію Assassin’s Creed: Pirates компанія Ubisoft розробляла спільно c командою розробників браузера Internet Explorer компанії Microsoft. Гра працює в будь-якому сучасному інтернет-браузері з підтримкою WebGL: Chrome, Firefox, Opera, Safari і, звичайно ж IE. Як бонус — підтримка повноекранного режиму, чим не може похвалитися більшість браузерних ігор.

Браузерна версія Assassin’s Creed: Pirates є першою грою, в ході створення якої застосовувався open-source фреймворк Babylon.JS. По суті, Babylon.JS — це простий і потужний 3D-двигун, побудований на WebGL, JavaScript і TypeScript, який був розроблений командою з чотирьох євангелістів Microsoft.

Таким чином, можна сміливо стверджувати, що головною метою тут є демонстрація можливостей Babylon.JS. На це також вказує оголошений одночасно з випуском гри конкурс на створення кращого шейдера для корабля з Assassin’s Creed: Pirates. Конкурс триватиме до 20 червня 2014 року, а переможцю обіцяні консоль Xbox One і колекційне видання Assassin’s Creed 4: Black Flag.

Assassin’s Creed: Pirates для браузерів доступна на п’яти різних мовах, пропонує користувачам дев’ять різних погодних умов і три рівні складності. Щоб запустити Assassin’s Creed: Pirates, перейдіть за посиланням.

via

Теґи: , , , ,