Загальні витрати на розробку сучасних ігор вищого класу обчислюються десятками мільйонів доларів, проте далеко не кожен проект ААА-стандарту може похвалитися бюджетом, що перевищує 50 млн доларів. Однією з таких ігор стане реліз цьогорічного бойовика Watch Dogs від Ubisoft.

Бойовик Watch Dogs від Ubisoft

Як повідомив у розмові з французьким бізнес-виданням Challenges виконавчий директор проекту Стефан Декруа (Stephane Decroix), ще до переносу релізу в минулому році бюджет уже перевищував 50 млн євро (приблизно 68 млн доларів).

Бойовик Watch Dogs

Про вартість розробки Watch Dogs продюсер повідомив ще в червні минулого року, проте ця інформація залишалася непоміченою до недавньої публікації статті Kotaku про те, як змінився бюджет відеоігор з 1982 року.

Бойовик Watch Dogs від Ubisoft

Ймовірно, що дана цифра не враховує маркетингові витрати, тому можна припустити, що підсумкова сума витрат збільшиться ще на кілька десятків мільйонів доларів. У такому випадку амбітний проект Ubisoft зрівняється по бюджету з LA Noire, Grand Theft Auto IV і Disney: Infinity. Втім, до Grand Theft Auto V, якій розробники неодноразово протиставляли свій проект, Watch Dogs ще далеко. Бюджет нової гри Rockstar, за оцінкою аналітиків, сягає 266 млн доларів, завдяки чому вона залишила позаду Star Wars: The Old Republic, Call of Duty: Modern Warfare 2 і World of Warcraft, кожна з яких обійшлася в 200 млн доларів.

Бойовик Watch Dogs

Watch Dogs розробляється силами як мінімум трьох внутрішніх студій Ubisoft, а загальна чисельність залучених до створення проекту співробітників перевищує 600 осіб. Прем’єра гри очікується в другому кварталі нинішнього року у версіях для PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, Wii U і PC.

via